70 24 80 00 | Skriv til os

Bro

Mangler du en tand, kan den erstattes ved hjælp af en bro. En bro kan sidde fast enten på tænder eller implantater.

HVAD ER EN BRO?

En bro er en funktionel og flot erstatning for de tænder, du mangler. En bro sidder fast i munden og kan ikke kan tages ud. Den føles som dine egne tænder og giver dig naturligvis bedre muligheder for at bide og tygge.

HVORDAN LAVES EN BRO?

Når vi laver en bro, anvender vi dine egne tænder eller implantater som bærende elementer. Man kalder disse for ”bropiller”. Oftest sættes en krone på de tænder, der skal fungere som bropille. Mellem bropillerne hænges et mellemled, som vil fungere som erstatning for de tænder, du mangler i munden.

HVORNÅR ER EN BRO DEN RETTE LØSNING?

Tænderne omkring det sted i munden, hvor du mangler en tand, kaldes for nabotænder. Er dine nabotænder i dårlig stand, eller har du store fyldninger, er en bro en god løsning på tandproblemet. En bro vil nemlig både erstatte den tand, du mangler og samtidig vil den styrke dine nabotænder.

Hvis der er sunde og intakte nabotænder vil man derimod hellere erstatte en manglende tand med et implantat. Læs mere om implanter her

EN BROS HOLDBARHED

Du kan selv hjælpe med til, at din bro holder godt og længe ved at holde den og dine tænder rene. Udover tandbørstning og brug af tandtråd er der dog også andre faktorer, der kan have betydning for holdbarheden af din bro.

Antal tænder:
Jo flere tænder du har, jo bedre fordeling af tyggebelastningen og jo mindre belastning af broen.
Tændernes styrke:
Jo stærkere de såkaldte bropiller er, jo bedre holder broen. Tændernes styrke kan forringes af en dårlig mundhygiejne. Vær omhyggelig når du børster tænder og bruger tandtråd, så dine tænder har det bedste udgangspunkt for at kunne fungere som stærke bropiller for en bro.

DET HANDLER OM DIG OG DINE TÆNDER

“Du skal føle dig godt behandlet. Både i og uden for tandlægestolen.”
/ Jesper

Der kan ved mange tandproblemer være forskellige løsninger og behandlingsmetoder. Her på klinikken ønsker vi, at du skal føle dig tryg og velinformeret. Vi vil derfor altid have en indledende dialog med dig, så vi kan træffe de bedste løsninger ud fra et professionelt synspunkt til dit behov og ud fra dine egne ønsker. Det er vores erfaring, at det giver det bedste resultat for dig som patient.

VIL DU VIDE MERE OM, HVAD VI KAN TILBYDE DIG?

Kontakt os gerne for at høre mere om forskellige typer broløsninger, eller spørg din tandlæge, næste gang du er på besøg hos os her på klinikken på Østerbro.

Kontakt

×
70 24 80 00