70 24 80 00 | Skriv til os

Panoramarøntgen

Hos Langeliniebroens Tandklinik lægger vi stor vægt på at holde os opdaterede på den nyeste teknologi i tandlægebranchen, så vi altid kan tilbyde vores patienter den bedste, sikreste og mindst smertefulde behandling. Vi kan lide at være på forkant, og derfor tilbyder vi selvfølgelig også behandling med panoramarøntgen, så vi hurtigt og smertefrit kan skabe det fulde overblik over din mund- og tandsituation, inden vi påbegynder en eventuel behandling.

Hvad er panoramarøntgen?

Panoramarøntgen er digitale røntgenbilleder, der på ganske få sekunder kan give os et samlet overblik over hele dit tandsæt. Billedet tages af midter- og underansigtet og viser derfor kæber, tænder, kæbeled og kæbehuler. Panoramabilledet afdækker ting, der ikke er synlige med det blotte øje, og som heller ikke fanges på normale røntgenbilleder. Derfor bruges panoramarøntgen ofte i forundersøgelser, når man skal afgøre, hvilke skridt der skal tages for at komme en bestemt situation til livs.

Med panoramarøntgen afdækkes alle mundens afkroge, så vi undgår ubehagelige oplevelser, når vi påbegynder en behandling eller en kirurgisk operation. Pga. billedets præcision giver panoramarøntgen en stor diagnostisk sikkerhed, som er uundværlig i vores daglige arbejde, hvor tryghed og tydelig kommunikation er i højsædet.

De omfattende oplysninger som panoramarøntgen indeholder er bl.a. værdifulde ved diagnosticering af cyster i kæbeknoglen, når man skal bestemme knoglekvaliteten inden en implantatbehandling og i opdagelsen af uhensigtsmæssige visdomstænder.

Hvordan foregår fotografering med panoramarøntgen?

Panoramarøntgen er både mere behageligt for patienten og mere hygiejnisk for både tandlæge og patient. Modsat normale røntgenbilleder hvor tandlægen skal indføre en receptor i patientens mund, fx bitewings, foregår panoramarøntgen fuldstændig uden unødig berøring.

De 360 graders røntgenbilleder tages ved at det digitale røntgenapparat automatisk kører rundt om kæben på den stående patient, hvis eneste opgave er at forholde sig i ro. Billedet vises på klinikkens computerskærm med det samme og gemmes digitalt i vores arkiv, hvorfra det kan studeres og analyseres fra alle vinkler.

Hvad er fordelene ved panoramarøntgen?

Der er mange fordele ved at bruge panoramarøntgen i forhold til normale røntgenbilleder. Udover at det er en mere behagelig og hygiejnisk oplevelse, er strålingsdosisen også langt mindre end ved normale røntgenbilleder, så hverken patient eller tandlæge udsættes for farlig, radioaktiv påvirkning.

Da man ved panoramarøntgen slipper for at have filmen i munden, er denne metode altså særlig velegnet til folk, der føler et stort ubehag ved dette, og hvis brækrefleks fx er særligt sensitiv.

For at opsummere mener vi hos Langeliniebroens tandklinik altså at fordelene ved panoramarøntgen er, at det giver:

  • Hurtigt og præcist overblik over hele tandsættet og kæbepartiet
  • Stor diagnostisk sikkerhed
  • Minimal stråling
  • Minimalt ubehag
  • Bedre hygiejne

Vil du høre mere om vores brug af panoramarøntgen i vores tandlægeklinik på Østerbro, sidder vi klar til at besvare dine spørgsmål på telefon 70 34 80 00. Du er også velkommen til at bestille en tid til panoramarøntgen ved at udfylde vores tidsbestillingsformular på vores hjemmeside.  Vi ser frem til at se dig i vores klinik, hvad end du skal have taget panoramarøntgenbilleder eller ej.

×
70 24 80 00