70 24 80 00 | Skriv til os

Tandkrone

En tandkrone er både stærk og ser flot ud i tandrækken. Den ligner dine egne tænder til forveksling og føles fuldstændig som dine naturlige tænder.

TANDKRONE

En tandkrone er en form for permanent beskyttende hætte på ikke intakte tænder. En tandkrone giver dig både en række funktionelle og kosmetiske fordele. Herunder kan du se nogle af disse fordele.

FUNKTIONELLE FORDELE VED TANDKRONER

Har din tand behov for at blive styrket, eller mangler der ligefrem større dele af tanden, kan en tandkrone være en rigtig god måde at genskabe og styrke tanden på. Har du eksempelvis været så uheldig, at slå tanden i stykker eller revnet pga en gammel udvidet sølvfyldning, er det oplagt, at anvende en tandkrone til at udbedre skaden med.

KOSMETISKE FORDELE VED TANDKRONER

Kender du ærgrelsen over at komme ud til din bil, som har fået en ridse mens den stod parkeret? Så kender du måske også til lettelsen ved at se ridsen forsvinde ved brug af en lille stift med lak, som blender fuldstændig ind i bilens overflade, så den atter fremstår fin og flot?

Den kosmetiske gevinst ved en tandkrone er lidt i stil med den oplevelse. En ærgerlig tandskade giver dig måske ikke blot tyggeproblemer, men skæmmer tillige dit smil. Der er sjældent at en manglende eller en ituslået tand pynter når du smiler til andre mennesker.

Da tandkroner kan laves og farves som dine egne tænder, er det muligt at få dem til at blende naturligt ind i din tandrække, så dine tænder fremstår naturlige og flotte igen.

SØLVFYLDNINGER OG TANDKRONER

Tidligere tiders udbredte anvendelse af amalgam til huller i tænder er ofte årsagen til, at vi anvender tandkroner. Vi ser mange gange at sølvfyldninger ødelægger tænderne de sidder i. Sølvet har en tendens til at udvide sig, så der opstår revner i selve tanden. Revner, der nogle gange kan strække sig helt ind til tandbenet. For at undgå at revnen giver smerter ved bid, eller at tanden knækker, kan en porcelænskrone være en hensigtsmæssig løsning på problemet. Kronen holder sammen på tanden, så revnen ikke bliver større.

SÅDAN FOREGÅR EN ALMINDELIG BEHANDLING

Skal du have tandkrone på en tand, behøver du ofte ikke flere tandlægebesøg. Vi kan klare hele kronebehandlingen på ét og samme besøg – nemt og bekvemt.

“Har du fået tandpine og er du i området, så kom. Uanset og du er patient her eller ej.”
/ Devrim

Vi tager enten dit tandaftryk digitalt med et lille 3D kamera.

Herefter producerer vi din fuldkeramiske tandkrone, mens du slapper af og hygger dig med lidt ugeblade her på klinikken eller ved at gå en tur. Da vi bor i et ret charmerende kvarter nær Langelinie, vælger mange af vores patienter at strække benene lidt før de får afsluttet behandlingen med påsætningen af deres flotte tandkroner.

Alternativt tager vi dit tandaftryk på traditionel vis, hvorefter vi sender aftrykket til en tandtekniker, som fremstiller din tandkrone. En til to uger senere er tandkronen klar til at blive sat på. I mellemtiden er tanden beskyttet af en midlertidig krone.

FORDELE VED TANDKRONER

Tandkroner styrker svage og dårlige tænder betydeligt, og genopretter derfor din svækkede evne til at tygge.

Det kan opleves som en stor lettelse - specielt hvis du har gået rundt med flere problematiske tænder gennem længere tid.

Kontakt os og hør, hvordan vi kan hjælpe dig.

Kontakt

×
70 24 80 00