Ønsker du en bedre søvn? Så læs disse tips

Undgå elektronik, tv, koffein og alkohol inden sengetid

Du har måske hørt det før, men lyset fra din telefon, din tablet eller dit fjernsyn, sætter nogle signaler igang i din hjerne. Din hjerne har brug for tid til at omstille sig fra, at kigge på din telefonen inden sengetid, til at kunne falde i søvn. Derfor oplever mange, at de har svært ved at falde i søvn. 1 time inden du skal i seng, så undgå din telefon, tablet og din fjernsyn. Forbered dig på at hoppe i seng stille og roligt, eller læs en fysisk bog, hvis du absolut føler behov for, at lave et eller anet. 

Mange har brug for et glas vin inden sengetid, fordi så føler de, at de sover bedre. Og til en hvis grad, så hjælper det også. Man falder måske nemmere i søvn, men ulempen er, at søvnen nemmere bliver forstyrret af lyde, fordi man ikke får så meget REM-søvn. Derfor kan det give bagslag. 

Ingen forstyrrende elementer

Når man lægger sig til at sove, så skal man kunne sove, uden at blive forstyrret. Det gælder støj udefra. Bor du et trafikeret sted, så sørg for, at vinduerne er lukket, så der kommer minimalt af støj. Bimler og bamler din telefon i løbet af natten? – Sæt den på lydløs eller forstyr-mig-ikke-funktion! Telefonen er en stor synder, i forhold til afbrudt søvn. Mange skal endda lige tjekker telefonen, når de bliver vækket i løbet af natten, det kunne jo være en vigtig besked. Men uanset hvad, så afbryder det din søvn, og det vil du kunne mærke når du står op!

Brug ørepropper

Et godt og simpelt tip, hvis du meget nem bliver vækket af lyde om natten, så brug ørepropper. Det kan være ubehageligt til at starte med, men om ikke andet, kan det være en nødvendigvis for dig, for at få en optimal, god søvn. At sove med ørepropper, kræver sin tilvænning, men når først det føles naturligt, vil det gavne dig rigtig meget. 

Sørg for at sengen er optimal 

For at få en god søvn, kræver det naturligvis en seng. En det skal ikke bare være en hvilken som helst seng. Det skal være en ordentlig seng, som støtter de rigtige steder. Er den for hård eller for blød, så kan det give gener i form af smerter. Ondt i ryg og lænd. Sørg for at sengen passer til dig krop. Vælg gerne en seng med en ordentlig top-madras, som former sig efter din krop. På den måde, kan du sikre dig få en optimal søvn. Find din nye seng på Sengeguruen.dk.

Gør soveværelset mørkt 

For at få en forstyrrende søvn, så er det vigtigt, at soveværelset er et rum, hvor man sover i. Man kan om aftenen, inden man skal sove, sørge for at dæmpe belysningen, rulle persienner/gardiner ned, så de ikke skaber lys tidlig morgen., og sørg for, at det er mørklægningsgardiner! – Soveværelset må gerne være mørkt, fx med mørk maling på væggene, og minimalistiske ting i rummet, som overhovedet muligt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *