Din sundhed afhænger også af din fritid

Din sundhed afhænger ikke kun af din mundhygiejne eller dit generelle helbred, den afhænger også af, hvordan du har det mentalt. For at passe på dig selv er det selvfølgelig vigtigt, at du passer på dit fysiske helbred, men dit psykiske helbred er også en vigtig faktor.

Dit fysiske og psykiske helbred går hånd i hånd, og det er derfor vigtigt, at du finder en hensigtsmæssig balance for, at du er i balance.

Små tiltag gør en stor forskel

I en travl hverdag kan det være svært at finde tiden til sig selv. Men det er ikke desto mindre en vigtig faktor, for at du og dit helbred er i top. Finder du ikke tiden til dig selv og dermed muligheden for at lade op, kan du risikere, at din mentale sundhed går ud over dit fysiske helbred. Når du ikke får ladet ordentligt op, er der en række sundhedsmæssige risici der banker på døren, dit immunforsvar bliver dårligere og du kan i værste fald ende med at få stress. Fortsæt med at læse, hvis du ønsker at finde ud af, hvordan små ting kan gøre en stor forskel.

Et eksempel kunne være, hvis du er musikalsk anlagt og godt kan lide at spille guitar, så kan du undgå at bruge tiden på at stemme den, hvis du investere i en akustiskguitar tuner. På denne måde giver du dig selv mere tid til at spille og mindre tid på at stemme din guitar.

Du kan også gøre dit hus til et hyggeligt hjem ved for eksempel at plante blomster i haven. Blomsten Rozanne er et godt bud, da farven i sig selv virker beroligende og afstressende. De små ting er derfor en investering i dig og dit helbred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *