Elektriske tandbørster vs manuelle tandbørster: Hvad er forskellen?

I denne artikel vil vi undersøge forskellene mellem en manuel tandbørste og en elektrisk tandbørste. Manuelle tandbørster har eksisteret i århundreder, men den elektriske tandbørste har kun eksisteret siden 1960. Mange mennesker er ikke sikre på, om de skal bruge en manuel eller en elektrisk tandbørste. Så hvad er forskellen? Lad os finde ud af det!

Hvad er en el-tandbørste?

En elektrisk tandbørste er en tandbørste, der har en elektrisk motor, som roterer børstehovedet. Elektriske børster roterer, oscillerer og pulserer for at fjerne mere tandplak end manuel tandbørstning alene. De første elektriske tandbørster blev udviklet i 1950’erne af Dr. Alexandre Horowitz, da han forsøgte at skabe et apparat, der kunne rense tænderne grundigt på tandlægekontoret. Det lykkedes ham ikke, men senere kom han på en ny idé, og hans oprindelige børste blev brugt af Oral-B som den første elektriske tandbørste! – Find en el tandbørste bedst i test her. 

Hvad er en manuel tandbørste?

En manuel tandbørste har ikke en elektrisk motor, der roterer eller oscillerer for at rense dine tænder. En manuel tandbørste er netop, at du bruger den til at børste dine tænder med en manuel børstebevægelse.

Hvilken tandbørste er mest effektiv?

En elektrisk tandbørste og en manuel tandbørste er begge, meget effektive til at fjerne plak fra overfladen af hver enkelt tand. Elektriske børster renser områder, som det kan være svært for folk selv at nå, f.eks. bag de sidste molars. Elektriske tandbørster er langt mere effektive til at fjerne plak end manuel tandbørstning alene, men de har også nogle ulemper.

Elektriske børster har en tendens til at larme mere end manuelle børster, på grund af motoren i dem, og mange mennesker kan ikke lide denne støj! Desuden skal hovederne på elektriske tandbørster udskiftes hver tredje måned eller deromkring, hvilket kan blive dyrt. Manuel tandbørster har ikke en motor, så de er billigere at udskifte.

Både elektriske og manuelle tandbørster kan nemt rengøres med vand eller mundskyl, når du bruger dem. Du kan også børste dine tænder to gange dagligt med både en elektrisk og en manuel tandbørste for at få optimal fjernelse af plak!

Opsamling:

Om du vælger den manuelle tandbørste, eller den elektroniske tandbørste er en smagssag. Nogen foretrækker den manuelle, som de selv kan styre, hvortil andre synes, det er mere smart, at bruge en elektronisk tandbørste, så man ikke behøver at bevæge sin hånd i lige så mange cirkelbevægelser.

Dog skal man være opmærksom på, at en manuel tandbørste er billigere end el-tandbørsten. Både den manuelle tandbørste og hovedet på den elektroniske, skal udskiftes hver 3-4 måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *