Hvad du skal gøre, hvis du akut har brug for en tandlæge

Det kan være en ubehagelig og smertefuld oplevelse at have ondt i tænderne, og derfor er det altid godt at vide, hvad man skal gøre, hvis man får brug for akut behandling. Det kan dog være svært at finde ud af, hvornår ens tandproblemer er alvorlige nok til, at man i det hele taget skal opsøge en akuttandlæge, eller hvad du skal gøre, hvis din tandlæge ikke tilbyder akuthjælp eller holder ferie, og du ikke bare lige kan ringe til dem. Bor du i Nordjylland, kan du finde din akut tandlæge i Randers. Læs med her og få nogle tips til, hvordan du kan finde den rette tandlæge i en akut situation.
 

Tegn på, at du akut skal søge tandlæge

Det er ikke altid lige nemt at vide, hvornår man skal søge tandlæge. Ofte vil man have ondt i tænderne, og det kan være svært at afgøre, om man godt kan vente lidt med at søge hjælp, eller om man akut skal søge tandlæge. Det er altid en god ide at ringe efter råd og vejledning, hvis du er i tvivl. Men nogle tegn på du har akut brug for hjælp er for eksempel kraftig tandpine kombineret med betændelse og feber, da det kan være tegn på infektion. Hvis du har tandpine uden betændelse, kan du prøve at lindre smerten med smertestillende – men hvis det ikke hjælp, bør du opsøge din tandlæge.

Sådan kontakter du en tandlæge i en akut situation

Det er altid vigtigt at have kontaktoplysningerne på en tandlæge liggende et sted, så man altid kan finde dem frem, hvis man skulle få brug for det. Hav gerne flere telefonnumre. Både til din egen tandlæge, som du kan ringe til inden for deres egen åbningstid, men så findes der også klinikker, der tilbyder tandlægehjælp, hvis din egen er lukket, eksempelvis TandlægeCentret Vestertorv. Endelig er der også den kommunale tanlægevagt, du kan kontakte, hvis du får akutte problemer i weekenden eller helligdage.

Sørg for at få regelmæssige tandplejeundersøgelser hos din tandlæge

Regelmæssige tandplejeundersøgelser hos din tandlæge er en af de bedste måder, du kan sikre dig, at dine tænder og dit mundsundhed er i top. Det er din tandlæge der vurderer, hvor ofte du bør gå til tandlæge alt efter dine tænders sundhed og hvor god du er til at passe på dem. 
Din tandlæge vil kunne se eventuelle problemer med dine tænder og give dig den nødvendige behandling, før det bliver til et stort problem. Derudover vil regelmæssige undersøgelser også hjælpe din tandlæge med at vurdere, om der er behov for yderligere behandling eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *