Hvordan passer du bedst på dine tænder?

Det er vigtigt at passe på dine tænder. Ikke alene holder det dit smil flot, men det er også med til at bevare din generelle sundhed. Der er mange ting, du kan gøre for at holde dine tænder sunde og skinnende. I dette blogindlæg vil vi nævne nogle af de bedste måder at passe på dine bisser på!

Værst tænder to gange dagligt

Det første skridt til at holde dit smil flot er at børste dine tænder mindst to gange om dagen. Dette vil fjerne plak og bakterier, der har ophobet sig på dine tænder i løbet af dagen. Det er vigtigt at bruge en tandbørste med bløde børstehår, så du ikke beskadiger dit tandkød. Du bør også bruge tandtråd dagligt for at fjerne al mad og plak fra mellem tænderne.

Besøg tandlægen regelmæssigt

Et andet vigtigt skridt til at passe på dine tænder er at besøge tandlægen regelmæssigt. Tandlæger kan opdage problemer, som du måske ikke kan se, og de kan også rense dine tænder mere grundigt, end du kan gøre derhjemme. De fleste tandlæger anbefaler, at du besøger dem mindst en gang om år til en rensning og kontrol. Få et sikkert tandeftersyn hos tandtekniker Jette Nigaard Clemmensen i Skanderborg.

Brug mundskyllemiddel

Mundskyl kan hjælpe med at fjerne plak og bakterier fra din mund, som børstning og tandtråd måske ikke kan fjerne. Det er vigtigt at vælge en mundskyllevæske, der indeholder fluorid for at hjælpe med at forebygge huller. Du bør bruge mundskyl dagligt, efter du har børstet tænder.

Undgå sukker

Du har helt sikkert hørt det, siden du har helt lille, at kun sukker, såsom slik og sodavand er noget, der kun forbeholdt om fredagen eller i weekenden. I dag ved man, at sukker kan ødelægge dine tænders emalje, og emaljen kan aldrig gendannes. Det og det er dét der kaldes for syreskader. Sukker og syreholdige fødevarer kan skade dine tænder. De kan forårsage karies og gøre dine tænder mere modtagelige for huller. Det er vigtigt at begrænse dit indtag af sukkerholdige og sure fødevarer og drikkevarer og børste dine tænder 20 minutter efter indtagelse af dem eller skyld tænderne med vand eller mælk lige efter for at fjerne det værste sukkerlag.

Lad være med at ryge

Rygning er dårligt for dit generelle helbred, og det er også dårligt for dine tænder. Rygning kan forårsage tandpletter, tandkødssygdomme og tandtab. Hvis du ryger, er det vigtigt at holde op så hurtigt som muligt for at beskytte dine tænder og dit helbred. Rygning kan også misfarve dine tænder, og gule tænder er aldrig flot.

Undgå drikke med farvestoffer

Kaffe, te, rødvin og sodavand kan alle forårsage pletter på dine tænder. Hvis du ikke kan undgå dem helt, skal du prøve at børste tænder eller skylle munden med vand umiddelbart efter at have indtaget dem. Fødevarer med farvestoffer kan også forårsage pletter på dine tænder. Hvis du vil undgå at få pletter på dine tænder, skal du begrænse dit indtag af disse fødevarer og drikkevarer.

Som du kan fornemme, så er det næsten en hel videnskab at passe sine tænder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *