Sådan vælger du det rigtige foder til din kat

Det kan være svært at vælge kattemad. Der er så mange forskellige mærker og typer foder at vælge imellem at det kan være svært at finde det rigtige foder til din elskede katteven. Men hvad er den bedste måde at beslutte, hvilken type kattefoder du skal købe? Svaret afhænger af, hvilken slags kost din kat har brug for. Har den brug for et måltid med lavt kalorieindhold? En mulighed med højt proteinindhold? En helt naturlig kost? Vi vil undersøge disse muligheder i dette blogindlæg!

Katte har brug for kaloriefattig kost

Kattekillinger og ældre katte kan have gavn af en kaloriereduceret kattefoderdiæt for at hjælpe dem med at opretholde en ideel vægt. Især killinger kan let blive overvægtige, hvis de får for meget foder! En mulighed af høj kvalitet er Hill’s Science Diet Light Adult Indoor Formula Kattefoder, som er specielt fremstillet til at hjælpe voksne katte med at holde en ideel vægt. Derfor er det også vigtigt at vælge henholdvis foder specialiseret til killinger eller ældre katte.

Den har brug for proteinrig kost

Kæmper du med kattehårboller? Hvis din kat ofte har problemer med opkast eller diarré, kan det skyldes for mange fibre i dens foder! For at undgå dette problem skal du kigge efter foder, der har et lavt indhold af fibre og har et højt proteinindhold. Hill’s Science Diet Adult Perfect Weight Cat Food er et fremragende valg for katte med vægtproblemer, fordi det indeholder en særlig fiberblanding, der hjælper med at reducere hårboller.

Det har brug for en helt naturlig kost

Hvis du foretrækker mere naturligt kattefoder, er der masser af muligheder! Du kan købe kornfrit eller råt foder til din kat.

Kornfrit foder er perfekt til katte med kornallergi, men denne type foder er også perfekt, hvis du foretrækker at give din katteven en mere naturlig kost. Vær dog forsigtig, når du vælger kornfrit tørfoder, da det ofte indeholder et højere fedtindhold end almindeligt tørfoder til katte!

Rå kost bliver stadig mere populært til både katte og hunde. Denne type foder indeholder alt det, dit kæledyr har brug for for at holde sig sundt, men det kommer ikke i en praktisk pakke som tør- eller vådfoder til katte, og derfor skal man til en special dyreforretning.

Køb online og spar penge

Du behøver ikke at købe dit kattefoder hos din dyrlæge eller i den nærmeste dyrehandel eller forretning. Vores erfaring er desværre, at priserne oftest er dyre end i butikker på nettet. Derfor bør du overveje at kigge på denne her side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *