Folketingsvalg: Find ud af hvad du skal stemme

På verdensplan er demokrati er langt fra en selvfølge. Men i Danmark ligger en stor del af magten hos folket, og sådan har det efterhånden været længe. Folketingsvalget udskrives hvert fjerde år af Statsministeren, og under valget bliver de i alt 179 folketingspladser fordelt mellem de partier, der stiller op. Og de fleste af os kender også til situationen, hvor det er rigtig svært at finde ud af, hvad vi helt konkret skal stemme på. Lyder det bekendt? Så er du kommet til det rette sted. Nedenfor giver vi dig tre gode råd, som kan hjælpe dig med at tage en beslutning. 

Vælg parti 

Først og fremmest skal du have fundet ud af, hvilket parti der skal have din stemme. Hvis du følger dansk politik tæt i løbet af hverdagen, har du sikkert allerede en idé om, hvor din stemme ligger. Men hvis politik kun sjældent er noget, du bekymrer dig om, kan det være en god idé at tage én af de mange tests, som du finder online. I løbet af disse tests vil du blive bedt om at tage stilling til en masse forskellige påstande, og når testen er forbi, får du besked om, hvilke både politikere og partier, du er mest enig med. Tjek med fordel denne blog, så du er opdateret på, hvordan Folketingsvalget skrider frem. 

Vælg stemmetype 

Når du har fundet det rette parti, skal du beslutte dig for, om du vil stemme på selve partiet eller sætte en personlig stemme. Omkring tre ud af fire danskere stemmer personligt, og gør du det samme, er fordelen, at du i så fald kan stemme på en person, som kæmper for netop den sag, der ligger dit hjerte nærmest. Folketingskandidater er der nok af, og hvis du bruger lidt tid på at orientere dig, kan du helt sikkert finde en kandidat, som fortjener din stemme. 

4 thoughts on “Folketingsvalg: Find ud af hvad du skal stemme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *